Reekalfjes fauna en Flora

Een drone kan levens redden van jong wild

Als de boeren in mei of juni hun veld gaan maaien, kunnen reekalfjes verscholen liggen in het hoge gras. In deze maanden brengt de reegeit namelijk haar jongen ter wereld en dat doet zij graag op rustige graslanden. Het instinct van een reekalf is om stil te blijven liggen als een maaimachine er aan komt. Dit leidt ieder voorjaar in Nederland tot slachtoffers. Nu het maaiseizoen dus weer begonnen is, worden veel reekalveren onnodig gedood doordat ze te laat worden opgemerkt in het hoge gras. Niet alleen wildbeheerders/jagers en boeren maar ook Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen door deze kalveren op te sporen en te verplaatsen. Tot nu toe gebeurde dit handmatig en met vele personen tegelijk in de weilanden waar gemaaid zou gaan worden. Een zeer arbeidsintensieve klus en niet geheel doeltreffend, omdat in sommige gevallen nog steeds reekalveren sneuvelen, omdat ze te laat of helemaal niet werden opgemerkt.

Aerial Service Holland kan hierbij ondersteuning bieden met een thermische radiometrische camera speciaal ontwikkeld voor deze toepassing. De thermische radiometrische camera kan namelijk op grote afstand hotspots detecteren en inkleuren, waardoor deze camera uitermate geschikt is om dieren te zoeken in het veld. In de praktijk blijkt dat de dieren alleen van boven te spotten zijn, dit betekent dat de combinatie van de drone met de thermische Radiometrische camera, het beste van deze twee toepassingen combineert. Dieren worden tijdig gespot en kunnen worden gered!

 

De Inspire drone waar wij mee vliegen heeft een thermische radiometrische camera  met een resolutie van 640 x 512 en een 13mm lens 45 x37 met 10 x zoom. Ook is deze camera dusdanig aangepast met een hotspot detectie toepassing die vrijwel direct het warmte object detecteert. Daarom is deze ook zo geschikt voor het redden van mens en dier. Dit scheelt enorm veel in tijd. Naast de thermische radiometrische camera heeft deze drone ook nog eens een haarscherpe RGB camera waarmee de plaats ook geografisch kan worden vastgelegd. De piloot van Aerial Service Holland is gebrevetteerd en zal zich alleen bezig houden met de ondersteuning vanuit de lucht. U dient zelf uw veldassistenten te regelen.

Tarieven

Voor deze dienstverlening,op boeren percelen berekenen wij een startbedrag van €75,- voor 1 tot 8ha. Vervolgens voor iedere hectare boven het starttarief €5,00/ha. Voor overige te vliegen gebieden geld een tarief van €75,- per 30 minuten of een gedeelte daarvan. Afhankelijk van de omstandigheden. Tarieven zijn exclusief 21% btw en indien buiten het eiland Goeree-Overflakkee een kilometervergoeding van 0,39ct/km.

Onze tarieven hebben we bewust voor een ieder betaalbaar gehouden,zodat een ieder er gebruik van kan maken.  

 

 

Meer weten bel 0625561383 .